Зйомка відео з видачею жителям Закарпаття паспортів на території угорського консульства у Береговому Угорщина вважає операцією спецслужб.

Про це заявив у четвер в інтерв'ю ТАСС міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто після зустрічі з главою МЗС України Павлом Клімкіним.

«Те, що відбувалося в нашому консульстві в Україні і в інших країнах, абсолютно відповідає національному і міжнародному законодавству», - підкреслив Сійярто.

Коментуючи відео, він висловив упевненість, що «це абсолютно очевидно було діями спецслужб».

«А проводити операції спецслужб на території дипломатичних місій інших країн неприйнятно, це суперечить писаним і неписаним правилам і законам двосторонніх відносин», - сказав міністр.

«Подвійне громадянство - феномен, прийнятий по всій Європі. Багато країн дозволяють мати подвійне громадянство».

«В Україні не заборонено законодавчо мати друге громадянство і паспорт іншої країни. Так що подвійне громадянство безпосередньо не порушує українське законодавство», - додав він.

Нагадаємо, раніше ЗМІ оприлюднили відео, на якому українці урочисто отримують угорські паспорти та присягають на вірність Угорщині.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна може видворити консула з Берегового, який роздавав угорські паспорти.

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що уряд його країни вважатиме вислання угорського консула з Берегового, у зв’язку з відео з видачею паспортів, «ризикованим та недружнім кроком» з боку України, який не залишиться без відповіді.

ІА "Вголос": НОВИНИ