Про це повідомляють РІА «Новости».

«Акція проходила під екстремістськими гаслами, звучали заклики до фізичної розправи над співробітниками і гостями центру. Тут в цей момент знаходилися близько 50 дітей у віці від 5 до 15 років. А також група іноземців, які займаються на курсах російської мови. Усі заходи зірвані. На стінах написи відповідні», – сказав Воробйов.

За його словами, поліція приїхала оперативно, проте нікого не затримала.

«Вони активно не втручалися в розвиток подій і не перешкоджали нанесенню матеріального збитку. Зараз ми склали всі необхідні протоколи, всі заяви. Сюди, до речі, приїхали представники моніторингової місії ОБСЄ», – сказав Воробйов.

У той же час, київська поліція про інцидент поки не повідомляє, пише «Українська правда».

Начальник відділу комунікацій київської поліції Оксана Блищик порадила звернутися з цим питанням до Подільського управління поліції Києва.

У Подільському управлінні підтвердили, що поліція виїжджала за викликом до будівлі «Росспівробітництва», проте відмовилися повідомити подробиці.

Разом із тим, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що російська сторона має намір найближчим часом направити звернення до ОБСЄ в зв'язку з погромом російської культурної місії в Києві.

Глава Росспівробітництва Елеонора Митрофанова повідомила РІА «Новости», що постраждалих у результаті атаки на РЦНК немає, але в зв'язку з тим, що в неділю очікуються нові акції, співробітникам агентства наказано не виходити на роботу до вівторка.

«Росспівробітництво» також запросило українську сторону посилити охорону будівлі.

У той же час, постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич заявив, що Росія вимагає офіційного засудження з боку влади України дій націоналістів у будівлі Російського центру науки і культури в Києві.

«Наступного тижня стартує Парламентська асамблея ОБСЄ. Очікуємо, що парламентарії висловляться з цього приводу, тим більше, що погромом керував їх колега – депутат Верховної Ради від «Радикальної партії» Андрій Лозовий», – додав російський постпред.

Він також заявив, що «Організація українських націоналістів» збирається підпалити будівлю Російського центру науки і культури в Києві в неділю, 18 лютого.

Лукашевич також повідомив, що поліція збирається зняти охорону з приміщення представництва «Росспівробітництва» в Києві.

Постійне представництво РФ при ОБСЄ опублікувало в Twitter лист начальника Подільського райвідділу управління поліції охорони в Києві до Воробйова про те, що у зв'язку з форс-мажорними обставинами з 21:00 17 лютого поліція в односторонньому порядку розриває договір про охорону приміщення представництва Росспівробітництва.

Як писав «Вголос», близько 100 активістів організації С14, руху «Традиції і порядку» та партії «Правий сектор» прийшли до будівлі представництва російського Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників за кордоном і міжнародної гуманітарної співпраці, відомого як «Росспівробітництво».

Активісти розтоптали, а потім спалили російський прапор, а також залишили написи на стінах.

ІА "Вголос": НОВИНИ