7 листопада Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук), на запрошення владики Венедикта (Алексійчука), правлячого єпископа Чиказької єпархії, розпочав свій душпастирський візит до Чикаго, який триватиме до 13 листопада.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Мета візиту — взяти участь у святкуванні 50-ліття парафії Святих Володимира і Ольги.

У рамках візиту Предстоятель УГКЦ зустрінеться зі священиками та жертводавцями храму, а також членами товариства «Свята Софія» з Філадельфії, з фундацією «Спадщина», дирекцією каси «Самопоміч» та відвідає чимало інших заходів.

У п’ятницю, 9 листопада 2018 року, душпастирі, парафіяльна рада та оргкомітет запрошують усіх охочих прийти на допрем’єрний показ нового фільму «Блаженніший» про Патріарха Йосифа Сліпого.

Показ фільму відбудеться о 18:00 в культурному осередку Святих Володимира і Ольги. Після презентації проведуть відкриття ювілейної виставки.

Наступного дня відбудеться Заупокійна Божественна Літургія в соборі Святих Володимира і Ольги та поминання всіх померлих фундаторів і жертводавців храму.

У неділю, 11 листопада, парафіяни матимуть нагоду взяти участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, а згодом буде проведено ювілейний бенкет у культурному осередку Святих Володимира і Ольги.

Варто зазначити, що Предстоятель 9 листопада зустінеться з українськими школярами з цілоденної школи катедри Святого Миколая, а 10 листопада — з учнями школи українознавства в Чикаго.

10 листопада Блаженніший Святослав відвідає кардинала Чикаго Блейза Джозефа Супіча.

12 листопада Глава УГКЦ відвідає ще одну парафію УГКЦ в Чикаго, — Святого Йосифа Обручника. Тут о 18:30 відбудеться Божественна Літургія.

Довідка

Собор Святих Володимира і Ольги — храм Української Греко-Католицької Церкви, розташований у районі «Українського села» в Чикаго. Це один із головних центрів Чиказької єпархії УГКЦ.

Парафія Святих Володимира і Ольги в Чикаго була заснована в 1968 році Патріархом Йосифом Сліпим і єпископом Чиказької єпархії Ярославом Габро.

Будова храму тривала у 1971 — 1973 роках. 20 травня 1973 року Блаженніший Йосиф освятив новозбудований собор.

Архітектор храму Ярослав Корсунський. Він опрацював план цього храму на основі візантійсько-українського стилю, вживаного в Україні упродовж ХІ – ХІІІ століть.

ІА "Вголос": НОВИНИ