Діон повідомив про майбутній візит, виступаючи в Палаті громад у середу, коли на нього обрушився шквал критики з боку опозиційної Консервативної партії з приводу його рішення про ширші контактах з Росією, повідомляє «Голос Америки».

Діон сказав, що Канада залишається вірним другом України, але буде відкрита для переговорів з Росією, оскільки це служить інтересам Канади, в тому числі в Арктиці, де дві країни об’єднують спільні інтереси.

«Сьогодні США розмовляють з Росією, Європа розмовляє з Росією, Японія розмовляє з Росією», – заявив міністр.

«Чим це допоможе Україні, якщо Канада ніколи не буде розмовляти з Росією навіть про Арктику?» – продовжив він.

Діон зазначив, що Канада буде також напряму критикувати Росію за її вторгнення в Україну і втручання в справи цієї країни.

Член парламенту від Консервативної партії Дін Еллісон звинуватив Діона в «заграванні» з режимом президента Росії Володимира Путіна. «Чи може міністр закордонних справ пояснити, чому він відмовляється від наших українських друзів?» – запитав депутат.

«Наша зовнішня політика більше не буде носити ідеологічний та ірраціональний характер, а буде ефективною для наших союзників і канадців», – відповів глава канадської дипломатії.

В апараті міністра повідомили, що він планує провести дискусії зі своїми колегами в Києві під час найближчих вихідних.

За повідомленням, разом із Діоном до України вирушить і депутат федерального парламенту українського походження від Ліберальної партії Борис Вжисневський.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ