Про це політик заявив в інтерв'ю одному з українських телеканалів, передає Інтерфакс.

«Ми підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет України, але ваша війна з Росією не може і не має бути виправданням, чому ви порушуєте права угорців», - каже Сійярто. 

За його словами, Угорщина і надалі підтримуватиме територіальну цілісність України, адже це «важливіше, ніж усі проблеми», але Угорщина не розглядає це як виправдання для порушень багатосторонніх зобов'язань України.

«Я сподіваюся, що колись в майбутньому це буде вирішено і тоді ми зможемо повернутись до атмосфери, яку ми мали перед вереснем минулого року (прийняття закону про освіту – ред.)», - додав глава МЗС Угорщини.

Також Сійярто заявив, що сприймає як образу те, що є українці, які вважають, що Угорщина схвалює окупацію частини території країни: «Це дійсно мене ображає». 

При цьому він зауважив, що не розуміє, чому українці висловлюють побоювання, що на заході країни можуть бути сепаратистські настрої на користь Угорщини: «У вас війна, але залиште угорців у спокої. Мені здається, що це дуже погано, що ви звинувачуєте угорців, або ображаєте угорців через те, що у вас війна з Росією». 

Нагадаємо, раніше Міносвіти погодилось на ключові вимоги Угорщини щодо українського закону «Про освіту».

Разом з тим, Угорщина відмовилася від вето щодо зустрічі лідерів НАТО за участі Петра Порошенка, проте і надалі блокує Комісію Україна-НАТО (КУН).

Також напередодні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан нагородив футбольну команду із Закарпаття, яка перемогла у сепаратистському футбольному «чемпіонаті». Цей чемпіонат, як уже повідомлялося, відбувся у Лондоні під егідою невизнаної конфедерації CONIFA. У ньому брали участь і команди із терористичних «Л/ДНР», проте вони не зуміли пройти відбору.

ІА "Вголос": НОВИНИ