Про це він заявив на брифінгу вночі в середу, 18 жовтня, повідомляє «Сегодня».

«Нікому не вдасться використовувати правоохоронців для дестабілізації ситуації в Києві. Всі громадяни мають право на свій вибір і волевиявлення, а ми, в свою чергу, забезпечимо їх безпеку», – зазначив глава Нацполіції, додавши, що правоохоронці завадили певним силам завершити мирні акції можливим кровопролиттям.

Сергій Князєв також зазначив, що функціями поліції є забезпечення безпеки учасників мирних акцій в центрі столиці, але при цьому правоохоронці повинні забезпечити і функціонування державних структур, зокрема – Верховної Ради України. Тому всі факти протиправних посягань стосовно народних депутатів будуть оперативно і об'єктивно розслідувати, щоб не було порушено право народних депутатів на вільне голосування за знакові законопроекти.

З цією метою правоохоронці прийняли низку таких превентивних заходів, як забезпечення пропуску учасників масових заходів на території їх проведення – через рамки металошукачів. Потім протягом вчорашнього і сьогоднішнього дня поліція неодноразово повідомляла про вилучену зброю, вибухівку, гранати, димові шашки, балаклави і уніформу.

«Це для чого? Щоб висловити свої політичні погляди? Будь ласка. Але ми повинні забезпечити безпеку учасників, громадян, які працюють і проживають в цих районах, а також – роботу всіх органів влади в центрі міста», – зазначив Сергій Князєв.

Сергій Князєв повідомив, що відкрито кримінальне провадження за фактом отримання тілесних ушкоджень військовослужбовцям Національної гвардії і працівником поліції, а також – за фактом пограбування, де об'єктом посягання є військове майно.

Він також зазначив, що зараз ситуація в місці проведення масових заходів контролюється. Там є досить велика кількість поліції і військовослужбовців Нацгвардії, щоб забезпечити безпеку громадян і безперешкодне функціонування державних установ.

Як писав «Вголос», що під час акції протесту відбулися зіткнення. В результаті отримали поранення поліцейські і протестуючі. Крім того, активісти побили нардепа Олега Барну, також закидали яйцями нардепа Олексія Гончаренка.

По завершенні акції протесту мітингувальники поставили намети на проїжджій частині вулиці Грушевського.

Генпрокурор Юрій Луценко підкреслив, що ніхто не буде зносити ці намети, оскільки люди мають право на протест.

Станом на сьому ранку під Парламентом – понад сотня людей та приблизно стільки ж правоохоронців. Протестувальники прокидаються, готують сніданок.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ