Про це заявив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Зараз ми можемо побачити абсолютний консенсус не тільки усіх християн України, а і юдеїв та мусульман і навіть людей, які, можливо, вважають себе невіруючими, однак глибоко переконані, що сім’я - первинна «клітина» нашого суспільства. Тож захист сім’ї, можна сказати, є питанням національної безпеки, бо сім’я - це Богом установлена інституція. Тому для того, щоб народ і держава були сильними, то потрібно все зробити, щоб була сильна сім’я як плідний нерозривний союз любові між чоловіком та жінкою!» - підкреслив духовний лідер греко-католиків.

На його думку, сім’я - це не лише якийсь договір між людьми або ж договір використовувати свою статевість у той чи інший спосіб. Небесний Отець встановив інститут сім’ї, сотворивши людину як чоловіка та жінку, даючи їм певний заповіт - бути плідними і наповняти землю, підпорядковувати її собі.

«Нам сумно, коли ті чи ті державні мужі, в ім’я абстрактних понять, дискримінують сім’ю. Це дуже небезпечно! Адже «ерозія» сім’ї означає підривання самих підвалин національного, культурного та державного буття. Тоді очевидно: якщо сім’я в Україні перебуватиме під загрозою, то цю загрозу відчуватимуть усі громадяни нашої країни. Саме тому сім’я, інституція сім’ї є питанням національної безпеки», - зазначив Глава Церкви.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ