[media=161336,161337] 

Про це повідомляється на сайті УГКЦ.

Під час проповіді Блаженніший Святослав відзначив, що сьогоднішнє Євангеліє про доброго самарянина є однією з найдорогоцінніших перлин Святого Писання. За його словами, це Євангеліє було духовною основою всього Року Божого милосердя.

Глава Церкви зауважив, що ми живемо в тяжкі часи в Україні, у часи війни. «Але як спонтанно наш віруючий народ відчув, що те, що дозволить нам вижити, це не є міжнародна політика, не зброя, а милосердя до потребуючих і солідарність. Те, що дозволило нам вистояти впродовж більше як двох років війни, – це відчуття необхідності послужити тому, хто зранений і стражденний. Ми можемо стояти перед Божим обличчям лише тому, шо в часи агресії проти нашої держави отримали силу Божого милосердя і нею почали служити ближньому, це є той внутрішній дух волонтаріату, який певною мірою оживляє і нашу армію, і наш флот, і нашу Українську Державу», – сказав Глава УГКЦ.

Звертаючись до вірних в Одесі, архиєрей сказав, що приїхав, аби привітати їх із парафіяльним святом Андрія Первозванного.

Блаженніший Святослав звернув увагу на такий прикрий момент, що вірні УГКЦ в Одесі досі мусять молитися в напівпідвальному приміщенні, який є катедральним собором нашої Церкви в Одесі. «Можливо, – сказав духовний лідер греко-католиків, – це найбільш дискримінована релігійна спільнота в Україні. Проте я вкотре вам хочу сказати, не переживайте, бо Бог є милосердний. Будьте справжніми християнами, першими наближайтеся до людей,  незалежно від того, якою мовою вони говорять, до якої національності належать чи яку релігію сповідують. І ми вийдемо з того одеського підпілля. Ми вийдемо з одеських катакомб, але лише тоді, коли засяємо світлом Христової істини на весь цей Південний край».

Насамкінець Предстоятель подякував священикам та сестрам-служебницям за служіння на цих теренах. А також відзначив патріаршими грамотами вірних мирян Церкви, які активно підтримують розвиток УГКЦ в Одесі.

Також, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час свого пастирського візиту до Одеси відвідав фрегат «Гетьман Сагайдачний».  

 

ІА "Вголос": НОВИНИ