Про це повідомляє Польське радіо

Польський міністр звернув увагу, що головні напрямки зовнішньої політики обох країн збігаються: «Зміцнення Північноатлантичного альянсу, підтримання готовності до оборони та відлякування – це наша спільна мета на найближчий саміт НАТО в липні цього року в Брюсселі. Ми подібно сприймаємо загрози, вони походять зі сходу, а точніше – з боку Росії».

Міністр Яцек Чапутович додав, що обидві країни спільно клопотатимуться про збереження на високому рівні двох важливих пунктів бюджету Європейського Союзу – фонду згуртування та спільної сільськогосподарської політики. Також обговорено питання двосторонньої співпраці, що охоплюють, зокрема, залізничний і дорожній маршрути – Rail Baltica та Via Baltica. Як відзначив міністр, товарооборот між Польщею та Латвією становить 1 мільярд 600 мільйонів злотих на рік.

Глава польського МЗС звернув увагу, що цього року виповнюється 100-річчя від повернення незалежності Польщею і здобуття незалежності Латвією: «Я хотів би побажати і латвійцям, і полякам, щоб соті роковини народження латвійської держави і соті роковини повернення Польщею незалежності ще більше наблизили наші народи й поклали фундамент під добрі відносини в майбутньому».

При нагоді свого візиту, міністр Яцек Чапутович відвідує також польський військовий контингент в Адажі, що є частиною Багатонаціональної бойової групи НАТО, розташованої в Латвії. Польських солдатів розміщено тут торік у червні. Рішення направити до Польщі та країн Балтії чотири багатонаціональні батальйонні бойові групи схвалено на саміті НАТО у Варшаві 2016 року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ