На сьогодні вже 18 глав окружних виборчих комісій відмовляються від виконання своїх обов'язків під час парламентських виборів. Про це повідомив на початку сьогоднішнього засідання голова ЦВК Ярослав Давидович.

«Вони не хочуть бути главами окружних виборчих комісій», - сказав Давидович, додавши при цьому: «я вже не говорю про заступників секретаря і окремих членах комісій».

За словами глави Центрвиборчкому, таким чином, виходить, що ЦВК завтра о 12.00 має розглянути заяви людей, які відмовляються очолювати виборчі комісії і перепризначувати нових глав облтервиборчкомів.

Проте, Давидович відзначив, що 1 лютого має відбутися нарада ЦВК, куди будуть запрошені і представники окружних комісій. «У нас як завжди не вистачає часу на рішення організаційних питань. У нас його просто немає. Ми все сьогодні починаємо робити практично за вчора, працюючи в комісії», - відзначив глава ЦВК.

Також він підкреслив, що 3 лютого відбудеться жеребкування, де буде визначена послідовність висвітлення передвиборчої програми тієї чи іншої політичної партії в теле і радіо ефірі, а 6 лютого висвітлення політичних партій в ефірі вже має початися.

ForUm

ІА "Вголос": НОВИНИ