Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції, передає кореспондент «Вголосу».

Решта 95% глядачів – туристи, які йдуть у театр не по високе мистецтво.

«Туристи, які приходять у театр, «з’їдають» будь-що. Тому серйозна опера в театрі буває раз на півроку, тому наші артисти не співають, а деградують. Чому так? Невже у Львові немає інтелігенції? Немає лікарів, учителів, професури, літераторів, бізнесменів? Відповідь проста – вартість квитків, яка коливається від 100 до 250 грн і вище», – зазначив Мирон Юсипович.

Він також розказав, що колектив театру пропонував дирекції переглянути цінову політику й розробити графік, згідно з яким пересічні громадяни ходили б на вистави.

«Глядач – не плебей. Він просто не має грошей. Отже, ми пропонували, наприклад, у вівторок та середу зробити найнижчу ціну на квитки – від 20 до 50 грн. І до нас пішла б молодь. У четвер та п’ятницю – квитки по 100-150 грн. І тоді вчителі пішли б на вистави. У вихідні – найвища ціна, для туристів. У такий спосіб і львів’яни відкриватимуть для себе оперу, й артисти матимуть норму співати», – запевнив диригент-постановник.

Окрім того, Мирон Юсипович додав, що вартість квитків – це лише «маленька краплина», яку треба змінювати. Загалом уся театральна «машина» разом із директором потребує докорінних змін.

Як писав «Вголос», Львівська опера перетворюється на театр «веселої вдови».

ІА "Вголос": НОВИНИ