Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на видання «z24».

Компанія з назвою «Raspoetin BV» є однією з 72 організацій і фізичних осіб, яким комісія з проведення референдуму надала гранти із загального фонду у 2 млн євро.

Так, компанії «Raspoetin BV» було виділено 47 973 євро на «виготовлення, транспортування та розповсюдження туалетного паперу з надрукованими на ньому аргументами проти асоціації і недоліками вступу України до ЄС».

«Raspoetin BV» було створено 2012 року, її власник Рубен Марсман заявив, що є «зацікавленим громадянином» і використовує можливість бути почутим.

«Зазвичай ви отримуєте можливість голосу раз на 4 роки. Тепер у нас є можливість бути почутими у проміжках між виборами. Це доволі унікальна можливість для Нідерландів», – сказав він.

Планують, що буде надруковано 100 тисяч рулонів туалетного паперу, які розповсюджуватимуть у магазинах.

«Але певну частину ми відправимо у впливові інституції Нідерландів», – сказав Марсман.                                           

Як зазначено, 50 тис. євро – це максимальний розмір гранту, який виділяє комісія з проведення референдуму. Всього було надіслано 180 заявок, 72 заявникам виділили фінансування.

У рамках кампанії комісія з проведення референдуму має виділити по 700 тис. євро прихильникам і противникам асоціації з Україною. Ще 600 тис. буде надано тим, хто займає нейтральну позицію.

Як відомо, референдум у Нідерландах щодо асоціації Україна-ЄС відбудеться 6 квітня.

ІА "Вголос": НОВИНИ