Голлівудська зірка Джоді Фостер перезніме фільм Бенедикта Ерлінгссона «Гірська жінка: на війні», який створювали в копродукції Ісландії, України та Франції.

Як повідомляє «112 Україна» з посиланням на Deadline, Фостер виступить режисером, співпродюсером і виконавицею головної ролі в римейку.

Стрічка розповідає про жительку Ісландії на ім'я Халла. Вона працює диригентом у хорі, а у вільний час бореться з місцевим алюмінієвим заводом, який забруднює навколишнє середовище. Халла регулярно обриває високовольтні дроти, що ведуть до заводу, що паралізує його роботу. Одного разу головна героїня отримує дозвіл на те, щоб удочерити дівчинку з України. Ця подія докорінно змінює її життя.

"Цей фільм вразив мене без слів. Я так схвильована від того, що очолю американський римейк цієї актуальної, гарної та надихаючої історії. Героїня Халла — воїн планети, сильна жінка, котра ризикує всім, щоби вчинити правильно. Але не без серйозних невдач на цьому шляху", — сказала Фостер про оригінальну стрічку.

Прем'єра "Гірської жінки: на війні" відбулася цього року в паралельній конкурсній програмі Каннського кінофестивалю, де стрічка отримала нагороди за найкращу музику та сценарій. Крім того, фільм нагородили премією Європарламенту LUX Prize.

Нагадаємо, Джоді Фостер отримала два акторських "Оскара" за фільми "Мовчання ягнят" (1992) та "Обвинувачені" (1989). Цього десятиліття артистка зосередилася на режисерській діяльності. Вона зняла окремі епізоди серіалів "Помаранчевий — хіт сезону" (2013), "Картковий будиночок" (2014) і "Чорне дзеркало" (2017), а також повнометражні фільми "Бобер" (2010) і "Фінансовий монстр" (2016).

ІА "Вголос": НОВИНИ