Про це повідомляє УНН.

Фільм заснований на реальних подіях початку 1930-х років, коли приховувати правду про навмисно створений голод в Україні допомагали і певні журналісти з московського представницва «New York Times».

Головний герой - амбітний англійський журналіст, який подорожує до Москви задля матеріалу про Йосифа Сталіна. У Росії він зустрічає репортерку «New York Times», яка розказує усю правду про репресії у Радянській Росії. А після нелегальної поїздки до України, він пише про всі злочини тоталітарного режиму на цій землі.

Коли він намагається розповісти світу усю правдиву історію, він зустрічає молодого Джорджа Оруела і ділиться з ним своїми висновками, тим самим вплинувши на авторську версію класичного роману «Ферма Тварин».

«Сценарій дуже художньо та оригінально приєднується до кількох проблем 20-го століття, які, здається, особливо актуальні сьогодні», - сказала Агнєшка Холланд.

За словами режисерки, легендарний роман Джорджа Оруела «Ферма тварин» поєднує все разом: він розкриває механізми тоталітарної брехні та терору, який можна здолати лише стійкістю до обману і насильства.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ