Відомий голлівудський актор Джон Траволта купив земельну ділянку на території колишнього аеропорту і побудував унікальний житловий комплекс, який є єдиним в світі приватним будинком і при цьому працюючим аеропортом. Така покупка не була спонтанною, адже Траволта є власником п'яти літаків і вміє керувати повітряними судами, розповідає Closer Weekly.

Новий будинок Траволти у Флориді є повноцінним і функціонуючим аеропортом, звідки легко можна вилетіти в будь-яку точку світу. На території особняка є дві злітні смуги для використання в приватних цілях. Звичайно, сторонні літаки не зможуть приземлитися на приватній території будинку.

Будинок-аеропорт Джона Траволти

У будинку проживає сам господар і його дружина Келлі Престон. Вони стали єдиними в світі власниками будинку-аеропорту. Раніше аеропорт належав компанії Jumbolair Aviation Estates.

Джон Траволта з дружиною

Траволта є одним їз найбагатших зірок Голлівуду. За тривалу кар'єру він встиг знятися в безлічі фільмів і мюзиклів, а також отримати декілька премій, в тому числі «Золотий глобус» і «Еммі».

Як зазначає сам актор, такий вибір був зроблений не просто так. Джон все життя мріяв про власний аеропорт, а з'єднавши мрію з комфортабельним особняком, він зміг перевершити самого себе. Тепер Траволта повністю здійснив мрію: вийти на ганок свого будинку і полетіти з будь-яку точку світу.

Територія будинку складає близько 2,2 квадратних кілометра. Там знаходиться ангар для літаків і навіть власний центр управління польотами, який здатний координувати зліт і посадку.

Будинок-аеропорт Джона Траволти

Траволта розповів, що ще в дитячому віці мріяв про польоти і захоплювався авіацією. Як кажуть - мрії збуваються! Джон пройшов довгий шлях до своєї заповітної мрії. Зауважимо, що воно коштувало того. У підсумку актор успішно закінчив курси пілотів і навіть отримав сертифікат на управління Boeing 707.

Особняк-аеропорт має висоту 16 метрів. Будівлю складно віднести до якого-небудь стилю. Всі конструкції створені з натяком на авіаційну тематику. Експерти виділили в ньому два стилі - класичний американський і аеропортовий. Будинок мають величезні панорамні вікна, з яких відкривається розкішний вид. У будинку - 14 кімнат, де можуть розміщуватися мешканці та гості. Траволта любить готувати і смачно поїсти, тому в будинку обладнані відразу дві кухні.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ