В Україні заборонили показ голлівудського фільму «Мисливець-убивця» (Hunter Killer), сюжет якого побудований на порятунку президента Росії. Головні ролі у стрічці виконують Ґері Олдман і Джерард Батлер.

Фільм «Мисливець-вбивця» заборонили і в Росії. Їм не сподобався сюжет стрічки, пише The Hollywood Reporter.

Прем’єра «Мисливця-вбивці» мала відбутися в Україні 25 жовтня, однак Мінкультури не видало йому прокатного посвідчення.

У своєму рішенні Мінкультури послалося на Закон України про кінематографію, який забороняє прокат стрічок, які демонструють міць армії країни агресора — Росії.

Водночас фільм почали масово прибирати і з розкладів незадовго до прем'єри і в кінотеатрах Росії. Згодом стало відомо, що кінострічка й зовсім не вийде у прокат. У Росії «Мисливцю-вбивці» також не видали прокатне посвідчення.

Міністерство культури Росії пояснило своє рішення тим, дистрибутор нібито спершу надав копію фільму поганої якості, а варіант на заміну був наданий вже занадто пізно. Тому вони не встигли ознайомитися з матеріалом. До сюжету ж жодних претензії, за їхніми словами, немає.

Натомість ЗМІ стверджують, що причиною заборони фільму став саме його сюжет. Зокрема, у стрічці розповідається про капітана підводного човна США, який намагається запобігти Третій світовій війні після того, як президента Росії захопив міністр оборони-зрадник.

ІА "Вголос": НОВИНИ