5 липня президент України призначив головою Донецької ОДА Павла Кириленка. За останні роки він нажив собі скандальної репутації.

Про це повідомляє «Обозреватель».

Зеленський представив нового голову ОДА у Краматорську. Свій виступ він розпочав українською, але потім перейшов на російську. Так Володимир Зеленський показав, що ніхто не утискає російську мову на Донбасі.

Про нового голову відомо, що чоловікові 33 роки. Павло Кириленко підполковник юстиції, був військовим прокурором. У 2008 році закінчив юридичну академію в Харькові. Працював у прокуратурі Донецької області, Криму та Генеральній Прокуратурі.

У 2018 році Кириленко отримав службову квартиру у Львові. Після цього задекларував 300 тисяч гривень готівки, а дохід за рік був 450 тисяч. У 2017 році придбав дорогий автомобіль.

У базі «Миротворця» людина з таким самим прізвищем зазначається терористом «ДНР». Невідомий чоловік на два роки старший за Кириленка та має однакове ім'я, по батькові та прописаний у тій самій квартирі в Макіївці, що і голова ОДА.

Як писав «Вголос», 5 липня президент України Володимир Зеленський відвідає Донецьку область, де представить нового голову Донецької обласної державної адміністрації.

ІА "Вголос": НОВИНИ