Таку думку він оприлюднив у зверненні до волинян, опублікованому 3 травня, повідомляє кореспондент «Вголосу».

У зверненні Володимир Гунчик висловлює своє незадоволення тим, що на пам'ятному монументі українським героям, який відкрили 30 квітня у місті Горохів з ініціативи ВО «Свобода», згадується про боротьбу українців з польськими окупантами.

«Бо як же сприймати той факт, що на пам’ятній дошці українським героям, яку відкрили з ініціативи ВО «Свобода» у Горохові, польський народ названо окупантами, коли Республіка Польща послідовно підтримує вступ України до ЄС ? Тому, як представник держави, як житель регіону, де завжди культивували добросусідські відносини, категорично засуджую відповідні заяви», - заявив голова Волинської ОДА.

На його думку, такі дії ставлять під удар багаторічну роботу в царині міжнародних та добросусідських стосунків, кидають тінь на всіх волинян та українців загалом.

Водночас, голова Волинської ОДА жодним словом на згадав про масові нещодавні факти знищення українських пам'ятних знаків у Польщі і про політику польської влади стосовно підтримки антиукраїнських настроїв. Також він не зауважив, що на пам’ятному монументі згадується про боротьбу з німецькими та російськими окупантами.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ