Про це заявив депутат Волинської облради, голова фракції ВО «Свобода» Анатолій Вітів, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Лише людина, яка не знає минулого і яка неадекватно оцінює поточні політичні процеси, може давати такі безглузді висновки. Удвічі прикро, що ця людина є головою Волинської ОДА», - констатував свободівець.

Анатолій Вітів нагадав, що коли у Польщі вже впродовж кількох років з ініціативи місцевої влади відбувається нагнітання антиукраїнської істерії, Володимир Гунчик мовчав.

«Коли у Польщі руйнують українські могили, нищать українські символи, ображають українців, його не чути. Коли поляки звинувачують українців у геноциді, Володимир Гунчик не вважає це актом, який псує добросусідські відносини. І лише коли українці, вшановуючи пам'ять борців за незалежність, встановили дошку, яка повністю відповідає історичній правді і реаліям того часу, у Володимира Гунчика виникає бажання щось сказати. Дивно, але голова ОДА навіть не зауважив, що на дошці згадано і про німецьких окупантів. За його абсолютно безглуздою логікою, оскільки Німеччина підтримує Україну в ЄС, про це також варто було б промовчати».

Також націоналіст наголосив, що ВО «Свобода» віддає данину пам'яті воїнам УПА і відновлює історичну справедливість.

«І робить вона це в той час, коли українська влада сховала голову в пісок і є неспроможна відстоювати національні інтереси. Голова ж Волинської ОДА в цій ситуації лише підіграє полякам і мислить, як польський воєвода Волині чи як ностальгуючий комсомолець. Я б порадив Володимиру Гунчику взяти у руки підручник та опановувати курс української історії. Можливо, тоді він матиме хоч якусь уяву про минуле і про те, хто і коли був окупантом України».

Крім того, депутат Волинської облради радить голові ОДА працювати над розвитком області, оскільки «саме через бездарність правлячої влади, яку і представляє Гунчик, мільйони українців полишають свої домівки та шикуються в чергу за візою у ту ж Польщу та інші країни».

Водночас, Анатолій Вітів зауважив: «Якщо голова Волинької ОДА Володимир Гунчик вважає, що напис на пам'ятному монументі не відповідає історичній правді, а факту боротьби українців за назалежність з різними окупантами не було, то хай подасть на мене в суд».

Зазначимо, що 3 травня голова Волинської ОДА Володимир Гунчик поширив звернення до волинян, в якому висловив своє незадоволення тим, що на пам’ятному монументі, відкритому у Горохові на честь борців за волю України, згадується про боротьбу з польськими окупантами.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ