Голова фракції ВО «Свобода» у Волинській облраді Анатолій Вітів повідомив, що до нього надійшло звернення від лідера «Народного фронту» Волині, нардепа Ігоря Гузя. У ньому він просить винести на чергову сесію обласної ради питання оголошення недовіри голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику.

«Мене відверто дивують такі політичні кульбіти з Вашого боку у ставленні до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, з яким Ви нещодавно разом ішли на місцеві вибори у складі єдиної команди», – зазначив у відповіді Анатолій Вітів.

Крім того, «свободівець» нагадав Ігорю Гузю Конституцію України і порадив звернутися до Арсенія Яценюка: «Також нагадую, що Ви можете скористатися набагато швидшим і дієвішим механізмом звільнення голови ОДА. Стаття 118 Конституції України чітко зазначає: «Голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України». Тому рекомендую Вам звернутися до лідера Вашої політичної сили прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з вимогою ініціювати відставку голови Волинської ОДА. Можливо, там, у свого політичного соратника й однопартійця Ви знайдете розуміння Ваших ініціатив. І зможете переконати Арсенія Петровича, який, за законом, подавав Президенту кандидатуру на посаду голови обласної адміністрації, в хибності призначення Володимира Гунчика».

«Принагідно Ви отримаєте чудову нагоду передати Арсенію Яценюку вітання від волинської громади і переказати думки народу про його роботу. А також звернення від Луцької, Володимир-Волинської, Рожищенської міських, Горохівської, Маневицької, Любомльської, Іваничівської, Ківерцівської районних рад щодо негайної відставки з посади глави уряду, який, на думку депутатів цих рад, погрузнув у корупції, лобіюванні інтересів олігархів і призвів до зубожіння широкі верстви населення. Зауважу, що цей список місцевих рад неповний і має всі шанси на розширення», – додав голова волинської «Свободи».

ІА "Вголос": НОВИНИ