Фото документів опублікував на Facebook народний депутат Сергій Лещенко.

«Сергій Вовк. Віктор Кицюк. Оксана Царевич. Запам’ятайте прізвища цих трьох суддів. У понеділок ввечері до Верховної Ради надійшла згода на їх арешт, підписана головою Верховного суду. Голосування буде найближчими днями. Якщо вони втечуть – це буде провал усіх спецслужб України», – пише нардеп.

 

25 лютого суддя Печерського райсуду Оксана Царевич ухвалила рішення обрати запобіжний захід для Олександра Єфремова у вигляді застави в 60 тисяч гривень.

Ще Оксана Царевич входила до колегії суддів у першій справі Юрія Луценка. Царевич і Віктор Кицюк були слідчими суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, у якій було пред’явлено обвинувачення Юлії Тимошенко.

Суддя Печерського суду Сергій Вовк свого часу виніс обвинувальний вирок чинному голові фракції Блок Петра Порошенко та екс-міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку та два роки тому позбавив житла на Печерську київську вчительку Ніну Москаленко.

Раніше Вищий конституційний суд України відмовив ГПУ у відстороненні від посади судді Оксани Царевич, що розглядала справи Тимошенко і Луценко, і судді Віктора Кицюка, який займався справою Щербаня.

12 лютого Генепрокурор Віктор Шокін звернувся до парламенту з проханням дати згоду на арешт трьох суддів Печерського райсуду Києва Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка.

ІА "Вголос": НОВИНИ