Про це повідомляє «Чесно».

Депутат Київради від «Єдності» Костянтин Яловий задекларував колекцію з 400 черепах. 

«У мене вони є і дерев’яні і з ракушок і з каменю, з оніксу, є дуже різні черепахи. Я навіть не знаю, що з чого - мені головне як вона виглядає, вони різні. Мені все одно, скільки коштує ця черепаха - мені приємний сам символ і захоплення цим», - розповів депутат.

За його словами, черепашок йому дарують друзі.

Водночас його дружина Олена Ялова, донька екс-нардепа Віктора Пилипишина, збирає дзвіночки.

«Мені подобається цей символ стабільності, мудрості… Дружина з інституту почала збирати дзвоники і я з інституту почав збирати черепах. Зараз навіть не згадаю, що було поштовхом у цьому питанні, але пам’ятаю, що таке хобі було в мене і в дружини», - зазначив Яловий.

Крім того депутат разом з батьком Володимиром Яловим задекларували колекцію вин. Колекція його батька налічує 650 пляшок вин різних виробників країн світу, у депутата - орієнтовна кількість 50 пляшок.

Ще депутати задекларували картини та кожен по більярдному столу. У Володимира Ялового 47 картин українських та російських художників 20-го сторіччя, у Костянтина Ялового - 18 картин.

За рівнем статків Костянтин Яловий посів 2-ге місце у Київраді.

Депутат від БПП «Солідарність» Олег Костюшко колекціонує самовари, а його дружина-депутатка Ірина Костюшко - збирає землі для льонарства на Коростенщині.

Вона - депутат Житомирської обласної ради від БПП «Солідарність» від сіл Коростенського району і є підприємицею - власницею агрокомпанії.

«У Житомирській облраді Ірина Костюшко - голова земельної комісії, вона займається льонарством на Коростенщині. У 2017 році взяла в емфітевзис земельні ділянки в своєму виборчому окрузі площею майже 20 га і вивела чоловіка на третю позицію в ТОП-5 найбільших землевласників Київради», - зазначають журналісти.

Депутат Київради від «Самопомочі» Андрій Осадчук збирає стародавні карти та книжки.

«Ось частина моїх задекларованих скарбів. Оригінал книги Гійома Боплана «Опис України» 1650 року. Оригінал Генеральної карти України Боплана виданої в Лондоні 1681 року. Одна з перлин колекції, оригінал карти Київщини видавництва Вільяма Блау, 1670-х років. Карта Литви 1630-х років видання де вперше було видруковано назву «Україна». Вона зазвичай подається разом з картою течії Дніпра…», - розповідає депутат.

Депутат від «Батьківщини» Юрій Дідовець у своїй декларації вказав скульптуру «Дощ» авторства скульптора Назара Білика. Це копія відомої скульптури автора на Пейзажній алеї.

Ще у Дідовця є не задекларована голова Леніна з Бессарабки на шести ніжках, її виготовив скульптор-коваль із Дніпра Олександр Безручко.

Леніна-павука поставили в приймальні депутата.

Віталій Кличко із дружиною в декларації вказали 11 годинників, з-поміж яких є французький камінний мармуровий годинник Jacques Murray & Co ІІ половина ХІХ ст.

Ще у ньогов декларації є 9 велосипедів.

 


 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ