Про це сьогодні, 29 травня, під час акції учасників АТО під стінами Львівської ОДА заявив очільник Львівщини Олег Синютка, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, аби гарантувати учасникам АТО безкоштовний проїзд у маршрутках області, на зустрічі із перевізниками мають підписати  відповідну угоду.

«Я вважаю, що учасники бойових дій мають мати це (безкоштовний проїзд у маршрутках, – ред.) право, і ми його відстоїмо разом з перевізниками».

Також він додав, якщо водій маршрутки з 1 червня відмовлятиме комусь із учасників АТО у безкоштовному проїзді, посилаючись на постанову Уряду, варто телефонувати на «гарячу лінію – 112», після чого на такий випадок в ОДА відреагують.

Як писав «Вголос», з 1 червня на Львівщині усі пасажири, які користуватимуться громадським транспортом, оплачуватимуть 100%-ву вартість проїзду. Пільговики натомість відповідно до постанови Кабміну про монетизацію пільг на проїзд за відшкодуванням мають звертатися у місцеві органи соцзахисту. Через це учасники АТО сьогодні пікетували Львівську ОДА.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ