Про це під час прес-конференції на тему: «Обласні програми – до нового року: як ми це втілили в реальність» у четвер, 7 грудня, розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає кореспондент «Вголосу».  

«Всі програми, які ухвалила ЛОР, передбачать спрощені механізми реалізації та трирічний цикл. Ми до кінця вирішили бути послідовними і на всю каденцію для себе дороговкази визначили», – зазначив він.

За словами Олександра Ганущина, у межах Комплексної програми  соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2018–2020 роки передбачили деякі новації. Зокрема, прирівнювання до осіб, котрі отримують виплати, поранених добровольців після мобілізації; виділення коштів на санаторно-курортне лікування і сімейний відпочинок цих категорій громадян із розрахунку 400 грн на людину в день.

Також очільник ЛОР додав: «Запроваджуємо і реальний механізм придбання квартир для учасників АТО на умовах співфінансування. Також виділяємо кошти на проектно-кошторисну документацію для квартальних забудов проживання учасників АТО, а в програму «Власний дім», яка передбачає фінансування кредитів на житло в сільській місцевості, вносимо категорію учасників АТО».

Розповів голова Львівської обради і про особливості реалізації інших програм. «На виконання Комплексної програми надання медичної допомоги мешканцям Львівської області на 2017 – 2020 роки на наступний рік передбачили рекордну суму коштів – понад 158 млн грн. Також бюджет конкурсу мікропроектів у 2018 році передбачатиме рекордну суму коштів – 100 млн грн.  У фокусі роботи – і розвиток Карпатського регіону».

Акцентував він і на напрацюваннях у сфері міжнародного та транскордонного співробітництва. Зокрема, на Львівщині втілять у життя 10 транскордонних проектів на суму понад 6,5 млн євро.

«Істотна особливість програм 2018 року – можливість працювати вже з січня наступного року», – резюмував Олександр Ганущин. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ