Про це повідомляє прес-служба облради.

«Чверть століття тому Верховна Рада Української PCP ухвалила Декларацію про державний суверенітет України – документ великої історичної ваги, який задекларував одвічне прагнення українського народу до незалежності та суверенітету й закріпив принципи подальшого розвитку держави.

І хоча Декларація про державний суверенітет України не мала статусу конституційного акта, однак саме вона заклала базові основи для формування законодавчої бази та ухвалення Конституції України.

16 липня 1990 року ввійшло в історію України, започаткувавши нову епоху становлення та розвитку молодої незалежної Української Держави. І для кожного з нас це – день пам’яті про покоління українців, які творили націю та боролися за державність, а також день, коли кожен повинен усвідомити власну відповідальність за майбутнє уже незалежної Батьківщини.

Сьогодні Українська Держава та її народ долають складні випробування, але я вірю, що разом ми здолаємо будь-які перешкоди та захистимо державний суверенітет України», – йдеться у привітанні очільника обласної ради.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ