Про це Олександр Ганущин заявив в інтерв'ю «Вголосу».

«Фактично, це була добровільна відмова. Тепер вони погодилися перейти через конкурс на контрактну форму до п'яти років», – зазначив голова ЛОР, коментуючи кадрові призначення, які відбулися на сесії Львівської облради 17 квітня.

Разом з тим, Ганущин запевнив, що питання призначення керівника Львівського обласного клінічного перинатального центру, яке не вдалося вирішити досі, – не є найважливішим у ситуації із цим медзакладом.

«Мені видається, що ми почали губити зміст. Найважливіше зараз – повне завершення будівництва перинатального центру. Від нас нікуди не втече ще не завершений корпус Б-3, на який потрібно понад 60 млн грн. Зараз ми переключилися на тему призначення керівника. Колектив вирішив, що перинатальний центр належить йому, і тільки від його думки вичерпне право на посаду керівника отримає той чи інший кандидат… Насправді ж є ще професійні вимоги, досвід роботи, зв’язок з профільним департаментом. Тому події, які відбувалися на останній конкурсній комісії, засвідчили, що колектив може й не зреалізувати плани про свого кандидата. Врешті, такої норми взагалі немає, адже це не чиєсь приватне підприємство», – сказав Ганущин.

Коментуючи скандальне призначення керівника Львівської обласної лікарні, Ганущин зазначив, що кандидатуру Михайла Гички не затвердили, бо його не було на сесії:

«У нього була поважна причина: кілька днів тому його близька людина потрапила в серйозну аварію. Тому це переноситься. Наступне пленарне засідання відбудеться 15 травня. Там і проголосуємо, якщо не буде надзвичайних ситуацій».

«Вголос»
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ