Сьогодні, коли наші виборці потерпають від економічних негараздів, з тривогою спостерігають за радикалізацією політичного життя та нездатністю української влади консолідуватись задля виведення України з всеохоплюючої кризи, Львівська обласна рада знайшла час і натхнення для розгляду проекту рішення, прийняття якого загрожує міжнаціональному миру в Україні та матиме надзвичайно серйозні наслідки.

Мова йде про проект, який передбачає руйнування пам'ятників жертвам Другої Світової війни – воїнам Радянської армії та наругу над їх похованнями.

Прошу Вас пояснити місцевим обранцям, що таке рішення є порушенням чинних нормативно-правових актів України, які стосуються вшанування пам’яті про Перемогу у Великій Вітчизняній війні, а також підписаних Україною міжнародних угод, які є складовою та невід’ємною частиною законодавства України.

Задеклароване в проекті рішення бажання «здійснити перепоховання згідно з нормами християнської моралі» розцінюватиметься, як наруга над померлими, адже всі військові поховання свого часу були здійснені відповідно до закону, а серед похованих - представники різних національностей, які сповідували різні релігії, а також атеїсти (татари, узбеки, євреї, буряти та сини інших народів).

Розуміючи це, Ваші виборці в місцевих громадах Галичини давно знайшли цивілізоване рішення – за благословенням духовенства поруч з обелісками та могилами встановлюють Хрест, на прохання віруючих здійснюються панахиди.

Хочу також нагадати Вам, що за звільнення нашого краю від фашистів надзвичайно високу ціну заплатили українці, в тому числі і призвані до лав Радянської Армії з областей західної України.

Прошу Вас проявити мудрість, мужність та порядність і не дати провокаторам з соціал-національної партії України (хай там як вони тепер себе називають), рішенням Львівської облради виставити Галичину та цілу Україну на загальний осуд, представити наш край як колиску неофашизму в Європі!
Росіяни - громадяни України, мешканці Галичини, Ваші краяни хочуть бути почутими та висловлюють рішучий протест проти глуму над пам’яттю полеглих в Великій Вітчизняній війні та спроб ревізії підсумків Другої Світової війни!

Депутат Верховної Ради АР Крим,
голова Руського руху України,
голова партії «Руський блок» Олександр Свістунов
 

ІА "Вголос": НОВИНИ