Про це пише Іван Бондаренко на сайті «Бюро аналізу політики», передають Наші гроші.

Токар зазначив, що її вартість на момент придбання (30 жовтня 2017 року) становила 171 тис грн. Тобто 1 кв м цієї квартири обійшовся йому в 4,5 тис грн. Такі ціни на ринку сумської нерухомості фіксувалися 8 років тому, коли курс долара був у три рази меншим. Зараз же, згідно о оголошеннями  про продаж нерухомості у Сумах, за такі гроші можна придбати хіба що кімнату в гуртожитку. Квартири ж подібної площі коштують як мінімум у два рази дорожче.

У повідомленні Токаря про суттєві зміни майнового стану сказано, що квартиру йому продав Єрадзе Валеріан Цуцулович. Раніше він керував ВАТ «Футбольний клуб «Спартак», яке припинило свою діяльність у 2008 році. За даними сайту «Посіпаки», Єрадзе був помічником нардепа 6-го скликання Давида Жванія.

Окрім квартири в 2017 році пан Токар і його дружина Ольга стали власниками двох ділянок по 2 га в селі Миколаївка Білопільського району. Ця нерухомість голови облради виявилася теж дешевою. Так право власності на свою ділянку Токар оформив у лютому минулого року, його 2 га були оцінені в 10,5 тис грн.

Дружина голови облради стала власником такої ж ділянки через три з половиною місяці, але її вже оцінили у 7 разів дорожче – в 72 тис грн. Дочка Володимира Токаря – депутат Сумської міськради Оксана Малюк – в минулому році теж стала власницею 2 га у Миколаївці, які теж оцінили в 72 тис грн.

За минулий рік Володимир Токар задекларував 408 тис грн зарплати в облраді, 45 тис грн пенсії і ще 3,87 тис грн. від здачі майна в оренду Білопільській агрофірмі «Слобожанщина АГРО» (скоріш за все, йдеться про 2 га землі).

У дружини глави облради доходів було більше: 1,8 млн грн. від продажу рухомого майна, 370 тис грн фінансової допомоги від двох її підприємств (ТОВ «Сумські телекомсистеми» і ТОВ «Телерадікомпанія «Майбуття»), 16 тис грн пенсії і 3,6 тис грн від оренди землі. Із готівки, як і в 2016 році, Володимир Токар показав $ 730 тис.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ