Про це очільник українського парламенту заявив під час засідання Верховної Ради, повідомляє «Еспресо.TV».

Парубій зазначив, що попри те, що дехто намагався заблокувати закон про українську мову на державному телебаченні, парламент продемонстрував, що він – український.

«І сьогодні я підписую закон, який передбачає обов'язкову частку української мови на загальнонаціональному телебаченні 75%. Я невідкладно підписую закон. Також зараз підписую закон про заборону так званої георгіївської стрічки – символу ненависті й ворожнечі», – наголосив Парубій та підписав документи. 

Як писав «Вголос», 23 травня депутати 269 голосами ухвалили введення 75% квоти українського мовлення на телебаченні. Документ передбачає субтитрування реплік гостей іноземною мовою та фільмів. Є й низка виключень - зокрема, для фільмів, створених у Радянському Союзі, а також для освітніх телеканалів, спрямованих на опанування іноземною мовою.

16 травня Верховна Рада ухвалила законопроект про заборону георгіївських стрічок в Україні. У зв'язку з цим у російському МЗС заявили, що заборона георгіївської стрічки в Україні відкладе виконання Мінських угод.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ