Про це заявив Російський політтехнолог Станіслав Бєлковський в інтерв’ю ТСН.

«Медведєв – політичний син Путіна. У цьому сенсі певна довіра між ними зберігається. Адже важко було знайти людину, яка відмовилася б від президентської посади на користь свого політичного батька. А Медведєв такою людиною виявився, тому головною його проблемою залишається тільки алкоголь», – сказав він.

На уточнення, чи Медведєв – алкоголік, Бєлковський відповів: «Я висловився досить недвозначно. Я думаю, що якщо кращі наркологи світу приведуть Дмитра Анатолійовича до тями, то до кінця року він буде цілком придатний до виборів президента».

Він також допустив, що Путін може вибрати Медведєва своїм наступником на майбутніх президентських виборах.

Експерт також спрогнозував політичне майбутнє Медведєва.

«Є кілька теорій, що буде з Медведєвим, якщо він не стане ні президентом, ні прем'єром. Одна з них, яка здається мені максимально цікавою, говорить: Дмитро Анатолійович може стати губернатором свого рідного міста Санкт-Петербурга. Для кожного петербуржця це дуже почесно, навіть якщо формально це зниження в федеральному табелі рангів», – вважає політтехнолог.

«При цьому буде повернутий існуючий раніше порядок формування верхньої палати російського парламенту Ради Федерації. Тобто новими членами Ради Федерації стануть не сенатори, висунуті регіонами, а губернатори і спікери законодавчих зборів регіонів. Тоді Медведєв може виявитися в Раді Федерації і стати його спікером, поєднуючи це з позицією губернатора Санкт-Петербурга, що в принципі досить гідна компенсація за втрату його нинішніх і колишніх позицій», – резюмував він.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ