Про це повідомляє «Сегодня».

«Ми зараз вже на під'їзді до Києва, о 12:00 будемо на Софійській площі. Дорога складна, все занесло снігом... Наша ялинка велика. Вантажівка, яка її везе, займає дві з половиною смуги дороги, і ми їдемо дуже повільно. Нас зустріне машина, обладнана динаміками, з яких звучатимуть українські пісні. Так її і завеземо під народні мелодії на Софійську площу, де ялинку зустрінуть під бій барабанів. Відразу ж приступимо до її встановлення і прикрашання», – розповів Ігор Добруцький, організатор новорічного свята на Софійській площі.

Доставка в столицю головної новорічної ялинки країни не обійшлася без пригод. З лісництва в Івано-Франківській області ялицю, якій 90 років, повинні були доставити до Києва вранці 3 грудня, але цьому завадили снігопади.

Як писав «Вголос», при транспортуванні хвоя від ялинки зачепила електропроводи в одному з сіл. Їх уже полагодили.

Нагадаємо, у цьому році планується весь центр столиці зробити «неоновим». Ялинку прикрасять метровими ліхтарями, які будуть триматися на канатах, а тисячі іграшок і 3,6 км гірлянд будуть кожен день світитися різнокольоровими вогнями. Прикраси на 2,7 мільйонів гривень купили за кошти меценатів. Всього на свято хочуть витратити 27 млн ​​гривень.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ