[media=81150,81151,81152,81153,81154] 

Про це повідомив начальник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка під час науково-практичної конференції, яка відбулась на Яворівському полігоні, інформує кореспондент «Вголосу».

Як зазначив чиновник, проведення конференції «Організація управління і взаємодія медичних служб в умовах військових дій та надання медичної допомоги» є важливим заходом для регіону, адже від початку АТО до сьогодення у військовій медицині накопичилося багато проблемних питань і помилок.

«Сьогодні ми маємо більше дізнатися про роботу військових медиків, які безпосередньо надають медичну допомогу пораненим у зоні АТО. Нам важливо зрозуміти всі деталі і нюанси цієї допомоги, розібратися в організаційних питаннях, а також зробити, так звану, роботу над типовими помилками, яких припускають лікарі під час лікування поранених», – наголосив Богдан Чечотка.

В свою чергу, начальник військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда підкреслив, що увесь лікарській склад області має бути в повній бойовій медичній готовності.

«У разі розгортання бойових дій саме від нашої підготовки залежатиме рівень надання медичної допомоги пораненим бійцям. Отож, мусимо заздалегідь підготуватися до роботи в екстрених умовах», – підкреслив Іван Гайда.

Учасники конференції говорили і про відмінність між військовою та цивільною медициною. На думку начальника кафедри організації медичного забезпечення Української військової медичної академії, полковника медичної служби Михайла Батюка, така відмінність є кардинальною, і полягає вона у своєму призначенні.

«Коли ми говоримо про війну, то йдеться про мобільність наших медиків та їх швидке налаштування на роботу та реагування на ситуацію. Отож, в госпіталі, розташованому поблизу поля бою, немає місця розгубленості та затримці. Всі дії лікарського складу мають бути впевненими й чітко організованими», – сказав Михайло Батюк.

Опісля теоретичної частини учасники науково-практичної конференції оглянули зразки військової бойової техніки та майданчик мобільного військового госпіталю № 66, що перебуває в резерві Міністерства оборони України, і який в будь-який час може бути використано на Сході.

ІА "Вголос": НОВИНИ