В Україні зафіксували понад 11 тисяч хворих на COVID-19 за добу, падіння гривні триває, коронавірус атакував Верховну Раду.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 12 листопада.

Новини про коронавірус за 12 листопада

В Україні зафіксували новий коронавірусний антирекорд. За минулу добу додалося ще 11 057 нових випадків COVID-19. З початку пандемії заразилися вже понад 500 тисяч осіб, недуга забрала життя 9 145 людей. Найбільше нових випадків підтвердили в Києві (931), Запорізькій (799), Київської (700), Одеській (663) та Полтавській (624) областях.

У МОЗ розповіли, коли в Україні з'явиться вакцина від коронавірусу. Препарат пройде реєстрацію до нового року. Після цього почнеться виробництво і постачання вакцини.

Рішення про дату поставки в Україну вакцини від коронавірусу ухвалять 19 листопада. Відомо, що Україна отримає близько 8,5 млн доз.

До послаблення протиепідемічних заходів в Україні не готові 24 області, а також Київ. Ці регіони не відповідають критеріям для послаблення карантинних обмежень.

Головні новини політики за 12 листопада

Через вторгнення Росії в Крим та Донбас загинули понад 13 тисяч людей. Ще майже 30 тисяч людей отримали поранення. Щонайменше півмільйона жителів України стали внутрішньо переміщеними.

Президент України Володимир Зеленський, який недавно здав позитивний тест на коронавірус, зараз перебуває у лікарні. Глава держави перебрався до лікарні, адже там кращі умови для самоізоляції та догляду за пацієнтами з коронавірусною інфекцією.

Через спалах COVID-19 не виключене скасування засідання Ради наступного тижня. Нещодавно коронавірусну хворобу виявили в спікера Ради Дмитра Разумкова, згодом COVID-19 підтвердили в першого віце-спікера Руслана Стефанчука.

Новини економіки за 12 листопада

Національний банк України на 4 копійки збільшив вартість американської валюти, а ціна євро знизилась на шість копійок. Курс валют від НБУ на 12 листопада встановлений на такому рівні:
  • 28,1610 гривень за 1 долар;
  • 33,1441 гривні за євро.
Шмигаль заявив про новий «курс» держави. Уряд підтримує приватизацію держпідприємств та курс на скорочення участі держави в економіці. Реформа приватизації – це максимальна передача управління державними підприємствами, щоб вони працювали в ринковій економіці без впливу держави.

В Україні перерахують пенсії та прожитковий мінімум. У 2021 році в нашій державі мають двічі здійснити перерахунок прожиткового мінімуму. Зростання субсидій та пенсій спричинить і збільшення податків.

Головні новини світу за 12 листопада

Станом на четвер у світі підтвердили 52,5 мільйони випадків коронавірусної хвороби. Побороти страшну недугу вдалося 39 677 483 особам, померли від ускладнень хвороби – 1 289 752 пацієнти.

У Єгипті розбився військовий вертоліт з миротворцями багатонаціональних сил і спостерігачів. У результаті авіатрощі загинуло сім миротворців, серед яких п’ятеро – американці, чех і француз. Трагедія сталася на території Синайського півострова.

ІА "Вголос": НОВИНИ