В Україні зафіксували новий коронавірусний антирекорд, проєкт Державного бюджету на 2021 рік надійшов у Верховну Раду, в Зеленського зробили заяву щодо Донбасу та плану «Б».

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 27 листопада.

Новини про коронавірус за 27 листопада

В Україні виявили ще 16 тисяч 218 нових випадків зараження коронавірусом. Варто зауважити, що це новий коронавірусний антирекорд за кількістю хворих за добу. Від початку пандемії в Україні підтвердили 693 407 випадків інфікування коронавірусом, з них 11 909 – летальні.

Найбільше нових випадків COVID-19 виявили у наступних регіонах: Дніпропетровській (1773), Запорізькій (1003), Одеській (966), Сумській (928) областях та Києві (1520). Загалом підтвердили майже 700 000 випадків інфікування коронавірусом.

Жодний регіон нашої держави не відповідає критеріям, необхідним для послаблення карантину. Найгірша ситуація з поширенням недуги – у Сумській області. 922,8 інфікованих припадає на 100 тисяч населення. Найменший рівень зараження на Кіровоградщині – 142,5.

У МОЗ оприлюднили оновлений перелік держав, які входять у “зелену” та “червону” зони. В списку відбулися зміни. Зокрема, в зоні червоного кольору стало на одну країну менше – наразі там 38 держав.

Головні новини політики за 27 листопада

У Верховну Раду надійшов до другого читання доопрацьований проєкт закону про державний бюджет на 2021 рік. Документ прийняли у першому читанні 5 листопада цього року. Уряд погодив його в четвер, 26 листопада.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив про підготовку нового плану «Б» щодо врегулювання конфлікту на тимчасово окупованому Донбасі. Це рішення президента України Володимира Зеленського.

На початку грудня на Донбас завітають посли держав Вишеградської групи. В Україну прибудуть посли Словаччини (Марек Шафін), Угорщини (Іштван Ійдярто), Чехії (Радек Манула) та Польщі (Бартош Ціхоцький).

Новини економіки за 27 листопада

У п'ятницю гривня продовжила втрачати позиції на валютному ринку України. Курс американської валюти зупинився на рівні 28,44 гривні за долар. Вартість євро зросла на 6 копійок - до 33,84 гривні за євро.

Україна отримає новий транш від МВФ вже у наступному році. Все ще є ймовірність що Фонд виділить гроші вже цього року, якщо буде знайдено оптимістичне рішення для обох сторін. Україна прагнула, щоб МВФ переглянув програму підтримки ще в серпні, проте тоді цього не сталося.

У жовтні поточного року в Україні збільшилась середня зарплата. У порівнянні з вереснем (11 998) показник зріс на 176 гривень та встановився на рівні 12 тисяч 174 гривні.

Головні новини світу за 27 листопада

Президент США Дональд Трамп заявив, що вже на наступному тижні у Штатах будуть постачати вакцину від коронавірусної інфекції. Першими препарат отримають медики та люди похилого віку, які знаходять у групі ризику.

Новообраний президент Молдови Мая Санду заявила, що російські війська обов’язково мають піти з Придністров’я. Політикиня, яка активно підтримує європейський шлях Молдови, наголосила – це офіційна позиція держави, тож вона буде її відстоювати.

В одній із квартир у польському місті Жешув знайшли пораненими двох українських студентів. У зв’язку з цим, українські дипломати звернулися в поліцію.

Новини Львова за 27 листопада

Протягом минулої доби на Львівщині підтвердили 898 нових випадків інфікування коронавірусом, з них – 461 у Львові. Загалом у регіоні підтвердили 44 509 випадків зараження коронавірусною інфекцією.

ІА "Вголос": НОВИНИ