Так, ви вгадали: це Тарас Чорновіл. Той самий, котрий називає себе політологом, з'являється на екранах не рідше за Рабіновича, Гордона та Бацман, і котрого більшість українських глядачів нині ідентифікують не інакше, як «кобзаря реформаторської влади». Образившись на цитування власних слів, на своїй сторінці у ФБ він присвятив нашому виданню цілу статтю, назвавши його «анонімним», «ватним» і навіть «кремлівською консервою». Ну, і при цьому, звісно ж, скористався шансом проспівати кілька заїжджених од Порошенкові та Луценкові, які, мовляв, хоч і відпочивають на Мальдівах та Сейшелах, але при цьому фінансово допомагають Українському війську. Самі вони настільки скромні, що про ці свої добрі вчинки, як справжні християни, воліють мовчати, а світ про них довідується винятково з уст їхніх прес-секретарок та помічників, які не тримають язик за зубами. Так принаймні глаголить пан політолог.

Звісно, я міг би зараз посперечатися з колишнім керівником виборчого штабу Віктора Януковича і депутатом-регіоналом, а сьогодні рядовим у чисельній Army of Lovers нинішньої влади Тарасом Чорноволом, – щодо кожного його кидка на вентилятор звичної йому субстанції. Наприклад, міг би йому докладно розповісти, що «анонімне» ІА «Вголос» вже шістнадцятий рік на українському медіаринку й посідає далеко не останнє місце у рейтингу вітчизняних інтернет-ЗМІ. Пояснити, що намагання творити паралельний світ «процвітаючої України» у мізках зубожілих українців такими політологами, як Чорновіл – утопія, в яку вже ніхто не повірить, і моральний злочин, за який їм доведеться розплачуватися власним ім'ям. Втім, декому з них і втрачати вже нічого…

Але я цього не робитиму. Бо мені трохи бридко і просто лінь товкти у ступі очевидні речі. Річ у тім, пане Тарасе, що як журналіст я мав за велику честь бути особисто знайомим з вашим батьком – геніальним державником, харизматичним, незламним і пасіонарним лідером. Був знайомий, якщо пригадуєте, і особисто з вами. Але за честь це нині не вважаю. І ви, вочевидь, добре розумієте причину. Мені по-людськи вас просто шкода. І крапка.  


Юрій Грицик, головний редактор ІА «Вголос»

 

 

Як уже повідомлялося, Генеральний прокурор України Юрій Луценко напередодні Нового року відпочив із родиною на Сейшельських островах у Індійському океані. За інформацією журналістів, там родина глави ГПУ орендувала три вілли. Журналісти «Схем» повідомляли, що відпочинок генпрокурора коштував щонайменше 52 тисячі євроУ коментарі ЗМІ сам Луценко пояснив, що «відпочив без зайвостей».

Раніше з'явилася інформація про те, що Президент Порошенко свої новорічні канікули провів на Мальдівах, заплативши за відпочинок майже 500 тисяч доларів.

Повідомлення про розкішний відпочинок керівників держави спричинило шквал гучної критики в українському суспільстві, а пізніше навіть у Штатах та серед європейських аналітиків. Натомість екс-нардеп, політолог Тарас Чорновіл в ефірі одного з українських телеканалів заявив, що українці почали жити суттєво краще. За його спостереженнями, абсолютна більшість українців купує ультрадорогі продукти та путівки на розкішні курорти. А в супермаркетах узагалі – черга за чорною ікрою.

Заяву Тараса Чорновола 31 січня 2018 року опублікувало і наше видання. У відповідь на це Чорновіл звинуватив ІА «Вголос» у брехні та маніпуляціях, прозвавши журналістів «кремлівськими консервами».

 

  

ІА "Вголос": НОВИНИ