За цей час лікарям платять 70% від їхньої зарплатні. Однак, вони не мають можливості практикувати та вдосконалювати свої медичні навички або бодай знайти додаткову роботу за професією.

Винною у цій ситуації медики вважають свого керівника - головну лікарку перинатального центру Ларису Янів. Вона, мовляв, абсолютно не відстоює інтересів колективу.

«Ми отримували ⅔ голого окладу, без надбавки за чергування. без надбавки за вислугу років. Це на 2013 рік було десь 900-1000 грн. Це лікарі. Середній медичний персонал отримував ще меншу заробітну плату. Наш головний лікар взагалі не брав собі до уваги, що ми ніде не працюємо. Питання про наше працевлаштування навіть  не стояло. І тільки 10% лікарів силами депутатів Верховної Ради, депутатів обласної ради та активістів, були прийняті в обласну лікарню на 0,25 ставки. Силами депутатів та активістів, але не нашого головного лікаря», - пояснила Ярослава Редик.

У програмі «Правда. Розслідування» йшлося про те, чому Львівський обласний клінічний перинатальний центр вже четвертий рік закритий на ремонт та скільки обласному й державному бюджетам коштувала його затяжна реконструкція.

Проект «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА з березня 2016 року. Подивитись програми можна на сайті телеканалу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ