Головний рухівець області заперечує купівлю місця у списку ...і звинувачує однопартійця у співпраці з Василем Червонієм.
Хвиля внутрішньопартійних розборок докотилася до фундаторів української націонал-демократії. У поважній рухівській сім’ї скандал. На останній сесії Рівнеради голова РОО НРУ Валентин Королюк звернувся до депутатів з проханням відкликати з посади рухівського секретаря міськради Юрія Бідюка. Мотивував тим, що однопартієць не справляється з покладеними на нього функціональними обов’язками, спить на сесіях, чим дискредитує партію і раду.
Тридцять депутатів з його аргументами погодилися, засвідчивши це підписами під заявою. Секретар не відповів побратиму через перебування на лікарняному. Зате наступного тижня розговорився. У коментарі одній з рівненських газет виніс сміття з рухівської хати. Юрій Бідюк начепив Валентину Королюку ярлик “партійного диктатора” і щонайгірше — розповів про начебто відвезених півмільйона доларів готівкою (з мільйона – авт.) у Київ за місце у прохідній частині виборчого блоку “Наша Україна”. Валентин Королюк, звичайно, спростовує інформацію про валізу з американськими “зеленими” як заздалегідь брехливу.
— Невже ви думаєте, що 118 місце у списку можна купити за мільйон. І чи є воно прохідним? —дивується рухівець.
Королюк має безліч претензій до Бідюка: від зловживань службовим становищем — влаштував сина головним інженером у ЖКП — до надмірної амбіційності, непорядності:
— Бідюк працював на семи посадах одночасно і не впорався з жодною справою на всіх рівнях!
За словами пана Королюка, секретаря міськради начебто таємно патронує голова облдержадміністрації Василь Червоній.
Тим часом конфлікт розгорівся всередині партії. Донедавна Бідюк очолював міську організацію НРУ. Проте 3 січня склав повноваження. Довго опирався, але рухівська конференція, де слухалася його справа, наполегливо рекомендувала по-доброму відійти від керма міськорганізації НРУ.
Бідюк пішов. Допоки з партійної посади. Королюк ситуацію з однопартійцем називає “вичерпаною” після написаної Бідюком заяви про складення повноважень. З НРУ його не виганяють, хоча дорікають розвалом рівненського партосередку. Він рухівець, доки Контрольно-ревізійна комісія не доведе контакти з Червонієм.

Сайт Рівненської газети

ІА "Вголос": НОВИНИ