Голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров написав заяву про дострокове складання повноважень.

Сьогодні, на позачерговій сесії, депутати її задовольнили, повідомляється у Фейсбуці облради.

«43 депутати Закарпатської обласної ради задовільнили заяву спікера облради Олексія Петрова про дострокове складання повноважень голови Закарпатської обласної ради без припинення повноважень депутата облради», - йдеться у повідомленні.

Згодом надійшла пропозиція і про відсторонення від головування на сесії першого заступника голови Василя Іванчо. За це рішення проголосувало 34 народних обранці.

Також, було обрано головуючого на сьогоднішнє засідання. 

Після першого голосування 28 жовтня за дострокове припинення повноважень в обласній раді розпочалося протистояння між депутатами та керівництвом облради: обидві сторони обмінювалися взаємними звинуваченнями про порушення регламенту та незаконні дії. Олексій Петров заявляв про самоуправство та подавав заяви до СБУ, Нацполіції та прокуратури з приводу незаконних, на його думку, дій у залі облради.

Представники фракцій «Рідне Закарпаття», «ЄС», «Команда Андрія Балоги», «КМКС», «Батьківщина», «ОПЗЖ» неодноразово намагалися провести засідання сесій для обрання нового голови облради, проте безрезультатно. Разом з тим, Олексій Петров продовжував наголошувати на тому, що всі попередні депутатські рішення були прийняті незаконно та нагадував, що ініціатором питання, яке стало початком суперечок та протистоянь в облраді (об'єднання комунальних 15 медзакладів в один) був Володимир Чубірко від «Рідного Закарпаття», а розробником проєкту рішення – «Команда Андрія Балоги».

На сесії у понеділок, 15 листопада, під час виголошення заяви про відставку Олексій Петров зазначив, що вважає дії депутатів під головуванням Володимира Чубірка («Рідне Закарпаття») «політичним шантажем» і «політичним тероризмом». 

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ