Про це власкору «Вголосу» розповіли у прес-службі прокуратури Волині.

Викрили голову суду прокуратура Волинської області спільно з працівниками Управління захисту економіки у Волинській області департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Служителька Феміди порушила вимоги Закону України «Про запобігання корупції» та «Про судоустрій та статус суддів» щодо урегулювання конфлікту інтересів. Зокрема, суддя розглядала цивільні та кримінальні провадження, які слухалися за участі її зятя-адвоката, що вплинуло на об’єктивність та неупередженість під час постановлення рішень.

За наслідками перевірки стосовно судді складено два протоколи про вчинення нею адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, передбачених ч.1, ч.2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Оголошення протоколів судді відбулося за участі свідків, адже вона відмовилася давати будь-які пояснення та одержувати протоколи. Про вчинення головою суду правопорушень повідомлено також Вищу кваліфікаційну комісію суддів України.

Як стало відомо власкору «Вголосу» з власних джерел цим головою суду є очільниця Володимир-Волинського суду Надія Пікула.

Як писав «Вголос» 7 вересня у Володимир-Волинському суді відбулося слухання справи щодо вчинення адміністративного правопорушення пов’язаного з корупцією вчиненого депутатом Володимир-Волинської міської ради Русланом Морозом при наданні земельної ділянки своїй тещі. Захисником Руслана Мороза був зять голови Володимир-Волинського суду Роман Рудись. Тоді справу розглядала голова суду Надія Пікула.

ІА "Вголос": НОВИНИ