Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів за рахунок чого сподівається досягти зростання економіки щонайменше на 40% у найближчі п'ять років.

Про це повідомляє «Корреспондент.net».

Основними драйверами у Кабінеті міністрів вважають прямі іноземні інвестиції та збільшення продуктивності праці.

«Два основних фактори є причинами економічного зростання - продуктивність праці і прямі іноземні інвестиції. Це два ключових чинники, на яких ми зосередимося", - заявив прем'єр.

Також він розповів за рахунок чого можна збільшити продуктивність праці: розвиток освіти та технологій, саме тому активно підтримуватимуть ці напрямки.

Також Гончарук зазначив, що припливу закордонних інвестицій не варто чекати у країні, в якій не діє система захисту права власності. Тому держава повинна побороти низку негативних явищ, насамперед рейдерство.

Крім цього, Кабмін планує зменшити роль держави в економіці, щоб створити конкурентне середовище. Допомогти в цьому має приватизація. Відкритим залишається питання здешевлення вартості кредитних ресурсів для населення і бізнесу.

Як писав «Вголос», прем’єр-міністр України назвав пріоритетне завдання своє команди – це різке економічне зростання, яке повинне бути втілене в життя протягом 5-ти років.

ІА "Вголос": НОВИНИ