Про це розповів нардеп Сергій Тарута у ефірі телеканалу ZIK.

«Є дуже багато фактів корупційних діянь Гонтаревої. За моїми оцінками, з країни було виведено від 3,5 до 5 млрд доларів – і вони належать не банкам, а українських платникам податків. І це йдеться лише про прямі збитки. Бо якщо говорити про фонд гарантування вкладів та непрямі збитки, то країна втратила близько трильйона гривень», – йдеться в заяві.

Нардеп також наголосив, що довести виведення Гонтаревою грошей з країни дуже просто. «Було б тільки бажання, щоб ці гроші повернулися в Україну. А не так, як було з грошима Януковича і його оточення, коли спочатку  ешелонами вивозили готівку і золото, а потім їх в Україні якось хочуть наздогнати», – зазначив він.

Як відомо, на початку квітня 2017-го Валерія Гонтарева заявила про відставку з посади голови НБУ. Тоді вона зазначала, що піде з цієї посади 10 травня. Згодом банкір наголосила, що має намір піти у тривалу відпустку. Функції керівника увесь цей час виконував її перший заступник – Яків Смолій.

18 січня Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проекти постанов щодо звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку України, а на її місце гарант запропонував кандидатуру Якова Смолія.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ