Екс-голова правління Національного Банку України Валерія Гонтарева повідомила, що не має наміру йти на допит у Генеральну прокуратуру у справі про махінації бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

Про це вона заявила агентству «Українські новини».

«Я не збираюся йти на допит. Я живу і працюю в Лондоні. Якщо вони хочуть мене допитувати, то хай приїдуть і допитають», – сказала вона.

Гонтарева підкреслила, що не має жодного стосунку до справи про незаконну легалізацію грошей оточення екс-президента Віктора Януковича, згідно з якою їй збираються вручити підозру.

«Це взагалі, крім як політично мотивованим, ніяк неможливо назвати. Тому що я не те, що з Януковичем або Курченком ніколи не бачилася, або з (колишнім першим віце-прем'єром Сергієм – ред.) Арбузовим ніколи не була знайома, я ніколи не брала участі в жодній угоді, у жодній ролі», – стверджує банкір.

Також Гонтарева вражена запрошенням на допит та заявила, що справа проти неї сфабрикована.

«Як ви пам'ятаєте, це все почалося перед першим туром виборів, коли вийшов Генпрокурор Юрій Луценко і сказав, що прокурор ГПУ Костянтин Кулик сфабрикував цю підозру, що вніс о 5:00 за липовими документами. Звідки це виникло знову, не можу сказати. Новий час – нова влада», – додала екс-голова НБУ.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України викликала на допит колишнього главу Адміністрації Президента Бориса Ложкіна, заступника глави Адміністрації Олексія Філатова і екс-главу Нацбанку Валерію Гонтареву у справі про розслідування злочинів бізнесмена Сергія Курченка.

ІА "Вголос": НОВИНИ