Зокрема, пошукова система за запитом «президентські вибори в Росії» почала видавати результати, в яких переможцем майбутнього голосування зазначений діючий глава  Володимир Путін.

Віджет Google показує дані про Путіна-«переможця» за різними варіантами запиту, а також не тільки російською, а й англійською мовою.

Такий же результат Google видавав за запитами «вибори 2018», «вибори президента 2018» та іншими. За запитом «президентські вибори в Росії 2018 переможець» Google першим результатом показував блок, в якому говориться, що переміг на голосуванні Володимир Путін.

Як згодом повідомив російський сайт «Лента.ру», помилку, через яку в пошуковику Google діючий президент Росії Володимир Путін вказувався переможцем майбутніх виборів глави держави, виправили. Зараз система видає коректні результати при запитах «Президентські вибори в Росії 2018» і «вибори 2018».

Як пояснив виконавчий директор російського відділення «Вікімедіа» Станіслав Козловський, помилка сталася через користувача, який відредагував у «Вікіпедії» матеріал про прийдешнє голосування.

«Невідомий дописав прізвище Путіна в преамбулу статті про вибори, після чого пошуковик індексував її і відобразив у видачі новий варіант», – розповів він.

Він додав, що в онлайн-енциклопедії усунули недолік через 20 хвилин, потім помилка зникла і з Google.

ІА "Вголос": НОВИНИ