Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дослідження компанії, пише LIGA.net.

Відзначається, що цей проект заснований на нейросітках, які вивчають показники здоров'я людини, її стать, етнічну приналежність, результати лабораторних досліджень, попередні діагнози і інші фактори. Зіставляючи всі ці показники, штучний інтелект все прораховує і дає прогноз, з якою ймовірністю пацієнт помре, і навіть здатний назвати порівняно точну дату смерті, підкреслює агентство.

Як приклад, розповідається про випадок, коли новостворена система передбачила смерть жінки з пізньою стадією раку грудей. Тоді лікарі оцінили ймовірність її швидкої смерті на 9,3%. Однак Medical Brain, вивчивши понад 175, 6 тис. деталей хвороби, дав менше втішний прогноз – її ймовірність смерті в найближчі дні склала 19,9%. Через кілька днів жінка померла.

Головною перевагою технології називається її здатність використовувати всі типи даних, які раніше вважалися недоступними для машин – замітки лікаря, показання старих діаграм та інші.

У Google вважають, що подібна система полегшить працю медиків та дозволить їм точніше ставити діагноз і прогнозувати хід хвороби.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ