Експрезиденту України Віктору Януковичу інкримінують віддання наказів щодо застосування зброї, яка непередбачена внутрішніми інструкціями.

Про це повідомляє Новое время.

«Це віддання наказів. У тих підозрах інкримінується відання наказів на застосування правоохоронцями насильства поза межами законодавства, застосування зброї, непередбаченої внутрішніми інструкціями (мається на увазі заряджання мисливськими набоями)», - пояснив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ України Сергій Горбатюк.

За його словами, у межах епізоду «штурму Майдану» 18−19 лютого президенту-втікачеві інкримінують незаконну організацію антитерористичної операції, а також віддання наказів про використання штатної нарізної вогнепальної зброї щодо невизначеного числа протестувальників з метою залякування і розгону мітингів.

«І на етапі 20 лютого - саме те застосування зброї до невибіркового кола осіб - уже містить ознаки терористичного акту», - підсумував Горбатюк.

Як писав «Вголос», Леонід Кравчук схвально ставиться до манери роботи Зеленського, але не вважає її найбільш демократичною.

ІА "Вголос": НОВИНИ