З приходом на посаду начальника Департаменту Генеральної Прокуратури України з організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань Сергія Кізя робота щодо розслідування справ Майдану в регіонах була заблокована.

Про це повідомив керівник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі програми «Нині вже» на «Громадському».

Зазначається, що розслідування в областях сьогодні фактично не здійснюється. Горбатюк наголосив, що велика кількість кримінальних проваджень закрита і закрита безпідставно.

«Саме з приходом на посаду начальника Департаменту того ж самого Кізя вже фактично впродовж останніх півроку така робота була заблокована. Тобто жодна постанова, незаконна, на нашу думку, де було закрито кримінальне провадження в областях, не була скасована, жодні рекомендації щодо розслідування цих кримінальних проваджень не були виконані, і зараз, останнім часом, нам взагалі перестали давати для вивчення ці кримінальні провадження», — підкреслив Горбатюк.

Як писав «Вголос», правозахисники Amnesty International розкритикували українську владу через те, що за п’ять років після Революції гідності немає жодного відчутного прогресу у розслідуваннях.

ІА "Вголос": НОВИНИ