Про це пише УНН.

«Тут два моменти (чому забрали «велику кримінальну справу» щодо В.Януковича – ред.). Перше, висловив Генеральному прокуророві свої зауваження щодо застосування заочного судочинства, останніх змін, які вносилися у травні 2016», - сказав посадовець.

Горбатюк зазначив, що форма закону про заочне судочинство, як стверджують юристи, порушує Конституцію, порушує міжнародні конвенції. І якщо справи передавати до суду, це їм зашкодить.

«Я вказую на всю проблематику, яка існує, щодо об’єднання проваджень в одне, щодо шкідливості ризиків, які існують. І обов’язково в цьому році, не дивлячись на зібрані або незібрані докази, але ми маємо направити (справи до суду – ред.). Я пояснюю, що ми повинні робити все, щоб не нашкодити справам. На ці всі зауваження відповіді не надходить, натомість приймається рішення про те, щоб забрати ці справи, щоб я на них не міг вплинути і не перешкоджав розслідувати так як вони вважають», - зазначив він.

Разом з тим, Горбатюк наголосив, що недавно йому була оголошена догана, яка, на його думку, є «необгрунтованою і безпідставною».

«Вона зроблена винятково для того, щоб, умовно кажучи, зробити мене напевно більш поступливим. Тому що в ній згадані неправдиві дані і т.п.», - уточнив він.

Також посадовець зазначив, що «тиск (на нього – ред.) в тій чи іншій мірі - з серпня минулого року. Тільки фази його різні: то прихована, то відкрита».

«Питання тільки одне… винятково у тому, що я відстоюю принципи, що має бути по-закону. Ніяких незаконних рішень не приймати, ніякої роботи на піар. Тобто, є докази, повідомили про підозру. Зібрали достатньо (доказів – ред.) – направляємо до суду. Є підстави притягати особу, значить справа не буде закрита безпідставно», - сказав він.

Як відомо, у ГПУ повідомили, що з метою удосконалення організації роботи Генеральної прокуратури реорганізовано Департамент спеціальних розслідувань ГПУ.

Зокрема, створили Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, які й будуть розслідувати «Велику кримінальну справу» стосовно Януковича та його найближчого оточення.

До того ж, у відомстві додали, що Горбатюк і надалі залишається керівником Департаменту спеціальних розслідувань, до складу якого входять 56 співробітників. За цим Департаментом залишається розслідування та передача до суду справ по Майдану.

Нагадаємо, розслідування справи Януковича під загрозою.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ