Про це інформує кореспондент «Вголосу».

«Тягнибок у відповідь на моє звинувачення (у здачі Криму) наказав своїм бійцям організації «Сокіл» блокувати мій творчий вечір у Львівській філармонії. То чи здатна держава захистити своїх громадян від цих напівпідпільних незаконних формувань, які мають зброю? Чи здатна держава гарантувати мою особисту безпеку під час того творчого вечора?» – запитав Гордон у Порошенка.

Відповідаючи на це, Президент зазначив:

«Якщо у пана Тягнибока є бажання влаштувати протест – то це його право. Ми вільна демократична держава. Але якщо хтось буде використовувати незареєстровану зброю, за це буде невідворотне покарання».

Як уже повідомляв «Вголос», представники націоналістичних організацій Львова вимагатимуть, аби у Львівській обласній філармонії скасували творчий вечір журналіста Дмитра Гордона, який має відбутися 6 березня.

Керівник львівської обласної організації «Сокіл» Богдан Федун заявив, що Гордон виступив у Києві проти перейменування вулиць на вулиці Степана Бандери та Романа Шухевича, а також неодноразово виступав проти декомунізації. «Він весь час дотримується більше проросійської позиції», – наголосив Федун.

Відтак львівські патріоти вже підготували відповідне звернення, яке буде оприлюднено найближчим часом.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ