Тож про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із самою «винуватицею» гучних заяв – Іриною Фаріон.

«Саме завдяки людям з такою чіткою позицією Україна ще залишається собою, тому що тільки перпендикулярна і безкомпромісна позиція у питаннях мови, церкви, нашої культури та стратегічних підприємств реально гарантуватиме нам самостійну і незалежну державу», – підкреслила вона у відповідь.

Також Ірина Фаріон зазначила, що вимагає від Дмитра Гордона, аби він публічно попросив у неї пробачення в ефірі «112 каналу»…і сам пройшов поліграф:

«Я потребую від цього недостворіння приїхати до Старого Угринова – він є на Франківщині, хай собі карту купить, щоб знав, де то є, – впасти там на землю, яка вперше відчула ноги маленького Степанка Бандери, і попросити пробачення у Степана Бандери і у всіх бандерівців. За те, що воно сказало, що Степан Бандера – то є нацистський прихвостень. Воно ж хворе, то най си там поїде і висповідає. А ще він має публічно попросити у мене пробачення та пройти поліграф на свою причетність до ФСБ».

Ірина Фаріон каже – спочатку навіть не зрозуміла, хто із нею розмовляє, адже не знала, хто такий Гордон.

«По-перше, як я взагалі опинилася на зв'язку із 112 каналом… У них же голови каналу не є того формату, аби розуміти, що говорить Ірина Фаріон. Це була телефонна розмова – і я не знала, хто мій співрозмовник по той бік екрану. Телевізора в мене в хаті немає, я його не дивлюся. І, чесно кажучи, я взагалі по голосу не впізнала, з ким я спілкуюся, бо хто такий Гордон, я також не знаю…», – пояснила вона.

Коли Ірина Фаріон зрозуміла, з ким говорила, і почула звинувачення, то вирішила розібратись у біографії Дмитра Гордона:

«Це монополіст цілительної мафії в Україні, як пишуть інформаційні джерела. Це шахрай, аферист і, звісно, цілком логічно, що він є членом БПП, там таких надзвичайно багато. Це дуже добірна політична сила на чолі із таким Президентом. Він вождь організованої злочинної групи шахраїв, чаклунів, знахарок, відьом та інших фахівців з так званої народної медицини».

І додала:

«Те, що робить оце, якого називають журналістом, це є типові НКВДистські прийоми – аби очорнити людину. Але, чесно кажучи, для мене це минущий епізод. Головне доводити суспільству, що мова – це влада, і що швидше це суспільство зрозуміє, то швидше викинемо зі ЗМІ ось таких шахраїв типу Гордона».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА

Нагадаємо, раніше Ірина Фаріон пройшла детектор брехні, щоб з'ясувати, чи є вона агентом ФСБ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ