[media=146185,146186,146187,146188,146189,146190,146191] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Як стверджують організатори, торгова марка продає свою продукцію на тимчасово окупованих територіях України з їхніми акцизними марками. Зокрема, АТОвці продемонстрували пляшки з акцизною маркою  «ЛНР» та  «ДНР» та відповідні чеки, на яких вказано, що ця горілка куплена у магазинах, розміщених на цих територіях. 

Голова Української спілки учасників АТО Сергій Дячишин зазначив: «Хочемо, щоб усі торгові мережі Львова та всієї України забрали з поличок продукцію цієї торгової марки, якщо справді відповідні органи підтвердять  факт її продажу на тимчасово окупованих територіях. Адже ми не за це воювали, аби олігархи знову збагачувались таким от чином».

Організатори акції також уточнили, що є відповідне депутатське звернення про те, щоб з'ясувати, як ця продукція потрапляє у магазини на тимчасово окупованих територіях. 

Під час акції її учасники промаркували відповідними листівками стелажі з горілчаною продукцією «Хортиця». Торгівельним мережам, зокрема, надали 10 днів, аби проявити свій патріотизм і позбутися «сепаратистського товару». А українців закликали не купувати продукцію цієї марки. До слова, в одній їз торгівельних мереж під час акції відповідну продукцію забрали на склад до вирішення ситуації.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ